Data rozpoczęcia i zakończenia wydarzenia
2021-09-13 - 2021-09-15
Lokalizacja
Nazwa obiektu: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
Ulica i numer: al.Niepodległości 10
Miasto i kod: Poznań 61-875
Organizator
Instytut Nauk o Jakości
Opis wydarzenia
Instytut Nauk o Jakości Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu zaprasza na 1st International Conference on Quality and Management Sciences 2021, która odbędzie się w dniach 13-15 września 2021 roku w Poznaniu, w formie online.
Konferencja będzie stanowić forum wymiany wiedzy na temat najnowszych osiągnięć w zakresie nauk o jakości, towaroznawstwa i zarządzania oraz roli tych nauk w zrównoważonym rozwoju. Program naukowy będzie poświęcony tematyce zarządzania i jakości procesów, produktów oraz opakowań w ujęciu multidyscyplinarnym obejmującym aspekty technologiczne, konsumenckie i środowiskowe.
Wierzymy, że konferencja będzie forum wymiany wiedzy i idei na granicy nauk społecznych i przyrodniczych oraz będzie okazją do nawiązania i zacieśnienia współpracy naukowej między specjalistami z różnych dyscyplin. Liczymy na szeroki udział doświadczonych naukowców, doktorantów i studentów oraz praktyków zainteresowanych różnymi aspektami jakości i towaroznawstwa żywności, produktów nieżywnościowych i opakowań oraz zarządzania.
Ze względu na sytuację związaną z pandemią COVID-19 planujemy konferencję w formie online. Jeśli będzie to możliwe, zaproponujemy formę hybrydową, z możliwością udziału online lub na miejscu. O decyzji w tej sprawie poinformujemy do 15 czerwca 2021.
Serdecznie zapraszamy do udziału w konferencji.
Komitet Organizacyjny
Komitet Organizacyjny
Dr hab. inż. Hanna Śmigielska, prof. UEP – przewodnicząca
Dr hab. inż. Daniela Gwiazdowska, prof. UEP – sekretarz
Dr inż. Krzysztof Juś
Dr hab. inż. Inga Klimczak, prof. UEP
Dr hab. inż. Wojciech Kozak, prof. UEP
Dr inż. Katarzyna Marchwińska
Dr inż. Katarzyna Michocka
Dr inż. Krzysztof Wójcicki
Tematyka naukowa konferencji obejmuje następujące zagadnienia:
- Projektowanie, jakość i bezpieczeństwo żywności i produktów nieżywnościowych
- Innowacyjne materiały i technologie opakowaniowe
- Rozwój produktu zorientowany na konsumenta
- Zrównoważona konsumpcja
- Zarządzanie jakością i produktem
- Jakość w erze Przemysłu 4.0
- Zarządzanie na rzecz zrównoważonego rozwoju
- Gospodarka o obiegu zamkniętym
- Eko-projektowanie i eko-innowacje
Ważne daty
Do 30 marca 2021 - rejestracja
Do 15 kwietnia 2021 - termin przesyłania abstraktów
Do 15 czerwca 2021 - informacja o formie konferencji (online lub hybrydowa)
Do 30 czerwca 2021 - termin wnoszenia opłaty konferencyjnej
Do 30 czerwca 2021 - ostateczny termin przesyłania artykułów
Opłaty za uczestnictwo:
Opłata konferencyjna wynosi 300 PLN. Opłata konferencyjna dla studentów i doktorantów wynosi 200 PLN.